jueves, 19 de diciembre de 2013

BON NADAL!

El Nadal ha arribat com cada any a l'escola i nosaltres l'hem viscut amb molta intensitat i un fum d'activitats: murals, decoracions plàstiques, targetes, concerts... i l'amic invisible!
Ací teniu algunes fotos assajant les nadales i repartint els regals. És emocionant el Nadal!









































miércoles, 11 de diciembre de 2013

Art, medicina, anatomia, mecànica, ciència...

En aquest interessant vídeo d'animació (guardonat, per cert) podem observar una barreja de tot el que diu el títol: art, medicina, anatomia, ciència…
Observeu-lo bé perquè haureu d’escriure una entrada indicant quins óssos, músculs i articulacions són danyats i reconstruïts.
També haureu d’indicar què està restaurant l'artista, on es troba, quin edifici és, a quina ciutat està, si conegueu alguna curiositat, etc…




martes, 26 de noviembre de 2013

ELS NOMBRES DECIMALS

Amés dels nombres que comptem amb els dits (1, 2, 3, 4…) i tots els que hi formem amb ells (35, 129, 472…) –nombres naturals i enters- hi ha altres nombres que representen « trossos » d’alguna cosa. Són el nombres decimals i, encara que puguen semblar difícils, no ho són i estan molt presents en la nostra vida quotidiana: el preus (0’84 €), el temps (3’57 minuts), la temperatura (37’5ºC)… 

De vegades, les coses ens semblen més complicades del que realment en són però, una vegada som capaços de trobar els seus mecanismes, tots eixos temors desapareixen. Com que realment totes les coses necessiten treball, ací tenim una presentació per a tractar d’aclarir i “vore” què són i com funcionen els nombres decimals. 

A l’extrem inferior esquerre de la presentació voreu un botó triangular; si el premeu, la presentació es desenvoluparà automàticament. Si ho preferiu, podeu anar pas a pas amb les fletxes.

Amb l'aspa de fletxes podreu voure-ho en pantalla completa, molt més atractiu.


domingo, 17 de noviembre de 2013

JUEGO MATEMÁTICO

Vamos a jugar un poco con las matemáticas. Aquí podemos ver una secuencia de números que guardan una lógica entre sí; es lo que llamamos regularidad matemática. Se trata de observar, pensar y averiguar cuál es esa regularidad.
Entonces, hay que escribir un comentario explicando cuál es el siguiente número  (o un par o tres de ellos) que debe aparecer en la lista y por qué.

¡Ánimo, a ver esos genios de la lógica!

Pista: existen múltiples respuestas posibles


viernes, 15 de noviembre de 2013

ACTIVITAT DE GUITARRA

Hui, les classes de 5é i 6é de la nostra escola, hem anat a l’Auditori Molí de Vila per a assistir a una activitat sobre la guitarra. Ens han explicat algunes coses sobre la seua història i evolució, la seua construcció i característiques, els principals compositors, ens han contat un conte, hem conegut els materials de fabricació… Fins i tot, hem escoltat alguna peça interpretada en viu.

Aquí teniu algunes imatges d'aquesta experiència que ens servirà per a augmentar la nostra cultura i coneixements musicals.

Ocupant les localitats



Esperant que comence

Interpretació

Explicacions sobre la història de la guitarra


Conte musical

Propietats de la fusta

miércoles, 13 de noviembre de 2013

MÚSICA I GRAMÀTICA

Els alumnes de 5éA hem estat fent música i gramàtica alhora ja que hem preparat “La cançó dels noms” que, amés de ser una partitura en FaM (amb un bemoll a l’armadura) i tocar-la amb la flauta i els instruments de percussió, té una lletra fabulosa per a no oblidar mai què són els noms.
Ho hem fet en forma de cànon, és a dir, amb dos grups vocals que canten la mateixa línia melòdica però entrant en llocs diferents amb la qual cosa les veus s’entrellacen i formen una estructura vertical, o siga, harmònica.
Aquesta és la lletra de la cançó per a que tots pugueu aprendre què són els noms:

Els noms són les paraules 
que anomenen persones,
animals i plantes, 
sentiments i objectes.
Júlia, gos, arbre, amor,
saxofó, tots són noms.
Home, llop, romer, il·lusió,
quadernet, tots són noms també
                                    (Carlos Fernández)




lunes, 11 de noviembre de 2013

PARA FACILITAR LA RESOLUCIÓN DE PROBLEMAS EN MATEMÁTICAS

Es muy recurrente, pero todos hemos oído decir que el principal problema de las matemáticas son los problemas; parece un juego de palabras, pero suele ser así.
A los problemas no hay que tenerles miedo, sino que hay que afrontarlos como un reto, como un juego, como un desafío que se nos platea y pensar: "¿Qué se habrá creído éste, que va a poder conmigo?" Hay que disfrutar con ellos y si salen mal, volver a disfrutar pensando el porqué.

El problema del problema suele ser comprender la situación, "dibujar" en nuestra mente qué es lo que ocurre, si se añaden elementos, si se realiza un  reparto... o, simplemente, si hay datos erróneos o que no necesito. Precisamente eso es lo que hay que hacer: dibujar y no sólo en la mente, sino en el papel.

Aquí os presento un enlace a un paquete de actividades de un profesor de Extremadura, lejos de nosotros, pero cerca gracias  a las nuevas tecnologías y a internet, con el que tengo contacto profesional. Su nombre es Eugenio Mangas y, amablemente, nos ha permitido utilizar estas actividades para favorecer y clarificar la resolución de problemas. Espero que os sea de ayuda. 

Aunque yo ya lo he hecho personalmente, creo que estaría bien agradecerle su deferencia así que: La clase de 5ºA le da las gracias de nuevo, D. Eugenio.

viernes, 8 de noviembre de 2013

PER A ESTUDIAR LA DIGESTIÓ

En aquest enllaç podreu obrir un nou paquet d’activitats que us he preparat com a guia per a preparar, repassar i estudiar el tema de Coneixement del Medi dels aliments i la digestió.


https://googledrive.com/host/0B1u1chpJKTzTNkJCWkVvbDVBYU0/index.html



miércoles, 6 de noviembre de 2013

VÍDEO DE PRESENTACIÓ DE LA IGS GOËTHESCHULE DE KAISERLAUTERN, ALEMANYA

Aquest és un vídeo que els nostres socis Comenius d' IGS Goëtheschule d'Alemanya varen editar per a mostrar-nos un poc com és el seu centre, activitats, alumnes, etc... Com sempre, els agraïm la seua simpatia i amabilitat.





domingo, 3 de noviembre de 2013

PARA ESTUDIAR LOS ANIMALES

Aquí tenéis un enlace a una actividad muy interesante que os he preparado para poder repasar y afianzar lo que hemos estudiado sobre los animales. Haced clik en el link y... ¡a aprender divirtiéndose!

jueves, 31 de octubre de 2013

LA VISITA COMENIUS VISTA DES DE BÉLGICA

El professor M. Charles Nyssen, de l'école de Julémont de Bélgica, ha preparat aquesta xicoteta presentació amb imatges de la visita a la nostra escola del mes passat.
Les publiquem aquí i agraïm M. Nyssen la seua aportació.





SINGING IN ENGLISH!

Vespra de Tots Sants!!!! Uuuhhhh!!!




miércoles, 30 de octubre de 2013

UNA FORMA DIVERTIDA I DIFERENT DE FER CÀLCUL MATEMÀTIC

De vegades, a la nostra classe de matemàtiques ens agrada jugar a les cartes. No, no, tranquils... no és que deixem els llibres i les operacions i comencem a passar el dia, no. El que ocorre és que es poden fer matemàtiques de moltes formes; de fet, ens passem el dia fent-ne i ni ens adonem (quan anem a comprar, quan mesurem el temps, quan cuinem...)
Amb les nostres cartes treballem el càlcul mental, l’operatòria, l’estimació, i un fum de coses més... i de pas ens divertim una miqueta.
Hui hem estat fent multiplicacions mentals, sumes, dobles i meitats... i tot gràcies a les nostres baralles de cartes!
No ens creieu? Doncs, mireu aquest vídeo i ho comprovareu.
PD Si voleu, podeu fer-lo a casa i voreu què divertit resulta.


martes, 22 de octubre de 2013

ANIMACIÓ LECTORA A LA BIBLIOTECA DEL COLE

La professora Esmeralda Sanjuán és una vertadera especialista en fer animacions lectores, és a dir, en incentivar els xiquets a llegir.
Fa uns dies, ens invità a anar amb ella a la biblioteca del cole i ens va contar d’una manera molt divertida i activa la història del  Petit Príncep (Le petit prince, El Principito), d’Antoine de Saint-Exupéry.
Tots els alumnes de la nostra classe hi participaren i el resultat va ser una autèntica classe de literatura, teatre, llengua, expressió corporal...
Gràcies a la professora i, especialment, als xiquets de 5éA que demostraren ser uns grans i vertaders actors.

PD.- Ara faria falta llegir el llibre, no?