jueves, 30 de enero de 2014

EXPERIÈNCIA AL LABORATORI

En aquest vídeo podem observar una de les experiències fetes al laboratori en relació amb el tema de la matèria, les seues propietats i canvis.
Heu d'escriure una entrada explicant científicament el que hi ocorre.






miércoles, 29 de enero de 2014

INVESTIGANT AL LABORATORI: LA MATÈRIA

A classe estem estudiant la matèria, les seues característiques, canvis, etc. I quina millor manera de fer-ho que manipulant-la al laboratori?
Ací tenim una de les experiències que hem fet. Ara toca explicar el perquè de les coses: formular una hipòtesi, contrastar-la, discutir-la i verificar-la. Això és el mètode científic.
Ara toca incloure les vostres explicacions als comentaris.






lunes, 27 de enero de 2014

LES CLASSES DE PARAULES

Ací teniu un mapa visual per a aclarir, repassar i estudiar els diferents tipus de paraules que poden aparéixer en una oració. Tot i que n'hi ha més, estes són les més importants pel moment.

Make your own mind maps with Mindomo.

miércoles, 22 de enero de 2014

LLEGIR TÉ RECOMPENSA

A la biblioteca de l'escola tenim un bon grapat de llibres de tota classe, amés d'ordinadors i software divers. També tenim una professora molt eficient, la senyoreta Esmeralda, que fa les funcions de bibliotecària, gestiona tot el relacionat amb aquest servei de l'escola, amés d'organitzar obres de teatre, animacions lectores i moltes més activitats relacionades amb la lectura.
La senyoreta Esmeralda sempre està animant els xiquets del cole a llegir, a passar-se per la biblioteca i utilitzar tot el que allí hi ha, a prendre llibres en préstec... Però ella diu que això no té tant d'èxit com s'esperaria, que no hi ha massa gent que, d'una manera assidua, llisca i prenga llibres per a casa.
Tot i això, hi ha moltes persones que si ho fan i, amés de gaudir de la lectura, cosa que és en si mateixa una vertadera recompensa, Esmeralda premia aquelles que es caracteritzen per ser bones lectores i visitar sovint la nostra biblioteca.
En aquesta ocasió li ha correspost a la nostra amiga Júlia Vericat, que ha rebut un regal i un diploma de reconeixement. Enhorabona, Júlia!

I és que llegir sempre té recompensa... i de vegades, amés, en forma de regals!


martes, 21 de enero de 2014

EL PROCÉS DE LA DIVISIÓ

Ací podeu vore com Alejandra ens explica meravellosament el procés de resolució d'una divisió qualsevol, en aquest cas amb tres xifres al divisor. Podeu observar-hi pas a pas els algoritmes i fases que han de realitzar-se i alguns trucs per a no oblidar portades, fer “vista màgica”, etc...
Per a poder visualitzar-lo millor, és convenient prémer sobre el botó de pantalla completa, al costat del logo de YouTube.
Esperem que us siga de profit!
Per cert, Alejandra ho ha fet molt bé, veritat?








miércoles, 15 de enero de 2014

TALLER DE ESCRITURA CREATIVA

Como hemos estado practicando en clase, vamos a ver qué oraciones creativas e ingeniosas sois capaces de idear a partir de la palabra 
 E-S-T-A-N-T-E-R-Í-A
Ya sabéis que la inicial marca la letra de cada palabra, a utilizar en el orden en que aparece, y que la oración debe tener corrección gramatical, aunque a veces salen cosas con un sentido absurdo y divertido (que son casi preferibles a otras más serias, ¿verdad?)
Vamos a demostrar el ingenio que poseemos y el dominio de la lengua española, en este caso.
Publicad cada uno de vosotros una entrada con vuestras producciones literarias. 





MATEMÁTICAS DIVERTIDAS: EL ENIGMA DE LOS CAMELLOS

Aquí tenéis una pequeña historia que está incompleta porque sois vosotros quienes habéis de escribir el final, aunque para eso tendréis que aplicar algunas de las cosas que hemos aprendido sobre las fracciones en clase.
Recordad las mitades (1/2), tercios (1/3), etc. Recordad los elementos totales de un conjunto (denominador), la cantidad de ellos que tomamos (numerador)...

Como veis, las matemáticas están por todo y, muchas veces, no podemos separar la literatura de las ciencias o las matemáticas del arte o el deporte de la gramática...
Escribid una entrada donde expliquéis cómo pudieron solucionar este problema.


«Tres muchachos fueron a consultar su caso a un viejo árabe: —Nuestro padre ha muerto —le dijeron—. Nos ha dejado diecisiete camellos y ha dispuesto en su testamento que el mayor se quede con la mitad; el segundo, con un tercio, y el menor, con un noveno del total de camellos. 
Ahora, sin embargo, no podemos ponernos de acuerdo sobre la división. ¡Decide tú por nosotros! 

El árabe meditó y luego dijo: —Por lo que veo, para poder dividir bien, os falta un camello. Yo no tengo más que un camello, pero está a vuestra disposición. Tomadlo, haced la división y traedme lo que os sobre. Agradecieron los jóvenes el servicio prestado y se llevaron el camello.

Entonces...









lunes, 13 de enero de 2014

MÚSICA I MOVIMENT

Hui a l'aula de música hem estat vivint la música amb el nostre cos i el seu moviment.
El que podeu vore ací és un joc-exercici de moviment corporal representant un moviment sonor.

I es que la música és més que negres, corxeres, violins i partitures... 

La música és diversió!



Investigant sobre el Sistema Solar a l'aula d'informàtica.